Благодаря Ви за бързият отговор. В гимназията изучавах Счетоводство като специален предмет, но дипломата ми не е за средно икономическо образование.
Добър ден. Как бихте коментирали следното - Имам Свидетелство за професионална квалификация по професия Оперативен счетоводител от юли 2015, придобито по програмата "Аз мога повече". Към момента имам 8,5 години трудов стаж на тази длъжност. Въпросът ми е дали имам право да подписвам ГФО?
Добър вечер. Моето питане е относно гражданските договори, защото наистина се обърках и мисля, че работата ми е грешна. Имам граждански договор от 12.2012г. Протокол за извършена работа предаден на 22.01.2013. Преди промените бих подала данните по следния начин - Д1 и Д6 с период месец 12.2012 (защото труда е извършен през декември) с дата на изплащане напр. 23.01.2013г. Сега разбирам, че след като плащането е през 01.2013г. трябва да подам Д6 до 25.02.2013г. Какви декларации и в какви срокове трябва да подам? Благодаря за всяко мнение:)
Добър ден. Изпитвам затруднение при издаването на фактура за Гаранционно плащане по договор за предоставяне на услуги. Това е депозита, който клиента плаща и за който ДДС не се начислява, но не зная конкретното основание за неначисляване на данъка и моля за помощ. Не е по реда на чл.163а ал,2. Не става въпрос за депозит за наем на недвижим имот и реално нямам основание, което да посоча във фактурата. Благодаря за всички мнения и отговори.
Добър вечер. Предварително благодаря на отзовалите се. Въпросът ми е следния - Обща Д6 ли се подава за трудовите и гражданските договори при положение, че плащането на доходите и осигуровките по трудовите договори е на 10-то, а по гражданските на 20-то число?